dinsdag 2 december 2014

De echte betekenis van dubbel D

Ik ben deze blog begonnen omdat er zoveel zaken zijn bij moeders die niet worden uitgesproken. Want ja, als moeder wil je niet zeuren. Je moet voor je kinderen zorgen en het huishouden doen. De meesten van ons hebben nog een partner die ze tevreden willen houden en sommigen van ons werken er ook nog eens bij. Geen tijd om te zeuren (al doen we dat natuurlijk wel, af en toe). 

Taboe
En dus blijven sommige onderwerpen op de plank liggen. Terwijl sommige van deze onderwerpen misschien JUIST besproken zouden moeten worden. Ik denk dat het een hoop zou schelen. Al is het alleen maar om het zelfvertrouwen van moeders op te krikken. Maar goed, om dan ook echt zo'n onderwerp aan te snijden in de wetenschap dat anderen (lees: bekenden) het gaan lezen... Dus bij deze dames, voor alle moeders. You're not alone!

De magie van zwangerschap...
Als het om rondingen gaat heb ik bij de creatie ervan niet bepaald achter in de rij gestaan. J-Lo achterwerk (nou ja, als ik blijf trainen) en een fijne voorgevel. En toen werd ik zwanger...
Ok, ik weet dat tijdens een zwangerschap van alles met je lijf gebeurt. Dat je meer haar krijgt, dat je gaat stralen en dat je borsten groeien. Maar hallo!! Ik wist niet dat ze zo groot konden worden. Dat er BH's bestaan waar je gewoon met je hele hoofd inpast!  Ik groeide van een cup 70E naar een heuse 70H!Milk please
Natuurlijk wist ik dat "ze" een functie hadden. Inmiddels hebben de dames al heel wat liters melk geproduceerd. Twee kinderen zijn er groot (nou ja, groter..) mee geworden. En het was superfijn dat "ze" dat zo goed gedaan hebben. Overigens was ik het na 5 maanden wel zat en dus ben ik bij beide kinderen na 5 maanden overgegaan op flesvoeding. Dat maken ze ook niet voor niks.

Dubbel D
Tja, en dan komt het tragische moment dat je melkproductie afneemt. Wat inhoudt dat de grootte van de dames niet meer noodzakelijk is. En dus gaan ze langzaam terug naar hun oude grootte.. Dacht je!
Want die huid is zolang opgerekt geweest dat de elasticiteit er ook wel uit is. En zo sta je dan op een dag voor de spiegel naar twee verlepte bloempjes te kijken die je, tot je grote schrik, zowat kunt dubbelvouwen..

Komt het ooit nog goed?
Echt, deze vraag stel ik mezelf de laatste tijd regelmatig. Er is natuurlijk een aantal opties. We nemen ze even door. Optie A: we laten ze opvullen met een of ander chemisch goedje waardoor ze er weer als 18 uitzien. Optie B: we accepteren het dat onze meisjes hun werk gedaan hebben en huilen af en toe in stilte dat het moment gekomen is...

Yummy Mommy
Ik zou liegen als ik optie A niet al een paar keer overwogen heb. Ik wil er voor manlief toch appetijtelijk uit blijven zien. Maar ik ben niet zo van de operaties en het kost ook nog eens klauwen met geld. Dan ga ik toch liever op vakantie naar een zonovergoten land. En lig ik dan aan het zwembad in mijn bikini en mijn ietwat uitgezakte buikje? Jazeker! Want iemand moet Marlies Dekkers op de been houden.. Maar buiten dat vinden mijn man en mijn kindjes mij nog steeds de liefste en mooiste moeder van de wereld. Gelukkig maar, blijf het vooral zeggen, want dat is alles wat ik wil weten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten